vrijdag 30 november 2012

Wijlimburg.nl Interview: Nieuw Vershuys.com verkoopt net zoveel in 1/4 van oude regio

Bron: Wijlimburg.nl

De ruim 1 jaar geleden bankroet gegane bezorger van verse levensmiddelen Vershuys zet via de doorstart net zoveel om als voorheen alleen is het gebied nog maar een kwart van voorheen. En dat leidt tot veel lagere kosten voor de onderneming in Venlo in eigendom van Geert Benders (ook van Plus Benders). Dat meldt directeur Marwin Dekkers (die ook directielid was van de 'oude' Vershuys).


1. Hoe gaat het nu met Vershuys? Veel vaste klanten? Positieve cijfers? Goede reacties?

Ja we zijn heel tevreden. We draaien in een bezorgcirkel die ongeveer 1/4 is van de oude nu bijna dezelfde internetomzet als toen we stopten. Tevens merken we dat klanten nu elke week terugkeren en het totaalgemak vinden van alle dagelijkse boodschappen met de toegevoegde waarde van topverse regionale producten en specialiteiten, zonder dat men meer betaalt dan in de eigen supermarkt. Vooral het MKB en bedrijfsleven weet ons ook de laatste maanden te vinden als betrouwbaar bezorgalternatief voor de supermarkt en betaalbaar bezorgalternatief met scherpere prijzen voor de groothandel.


2. Na een faillissement overgenomen door Benders nu bijna een jaar later, wat hebben jullie geleerd van het faillissement?

Elke top- en duursporter weet, de oorsprong van succes is falen. We hebben veel geleerd. Een kleinere organisatie met fiks lagere vaste kosten, simpele beslisstructuren zodat je nog sneller kunt schakelen op klantbehoeftes, het partneren met de kennis, logistieke structuren, product- en prijsbeleid van de supermarkt (PLUS) voor het totaalgemak met meer dan 5.000 dagelijkse boodschappen en nog slimmere en dus goedkopere fullfillment i.e. orderpicking en bezorging.


3. In september is er gestart met de nieuwe service, haal je kind gelijk op met de bestelde boodschappen. Hoe gaat het met deze service? Is er veel vraag naar of valt de vraag tegen? Er werd toen gesproken over het toepassen op meerdere locaties is dit al gebeurt?

Deze service staat nog in de kinderschoenen. Zeker omdat het concept van afhaalpunten nog niet breed bekend is in de markt. Toch zijn ouders en kinderopvang erg enthousiast over de dienst en de mogelijkheden. Nog voor het einde van het jaar zullen we enkele tientallen afhaalpunten openen in heel Noord- en Midden Limburg. Hierondere rekenen we niet de bedrijven die graag voor de werknemers binnen het eigen bedrijf een boodschappenafhaalpunt willen faciliteren gedurende bijvoorbeeld twee tijdvensters per week. Die vraag komt nu steeds meer. Toch verwachten wij dat afhalen niet groter wordt dan ca. 25% van de online bezorgmarkt. Ultiem gemak en ultieme service is toch bezorging aan eigen huis met onze eigen opgeleide versagenten, binnen gewenste tijdvensters.


4. Naar welke soort producten is de meeste vraag? Zijn dit dagelijkse producten van A -merken als of zijn dit toch meer de streekproducten als Wimpy’s of groente en fruit uit Limburg?

Met de formule Vershuys trekken we juist de mensen die waarde hechten aan betere verskwaliteit en mooie regionale en ambachtelijke producten. Toch zijn de dagelijkse boodschappen noodzakelijk om het gemak van één keer bestellen en leveren compleet te maken. In typische regioproducten zetten wij verhoudingsgewijs bijvoorbeeld een factor 6-8 meer om dan de traditionele supermarkten.


5. Nu: Samenwerking met Groene Kruis, waarom is dit gunstig voor het Verhuys? Voorzien jullie geen problemen ivm ouderen die niet goed zijn met internet bijvoorbeeld?

De Zorggroep met het Groene Kruis is een belangrijke partner van ons. Ouderen moeten steeds langer thuis blijven, ook wanneer ze minder mobiel zijn. Deze groep heeft een grote behoefte aan kwaliteitsproducten van weleer aan huis, zonder dat ze meer betalen dan in hun traditionele supermarkt. We hebben diverse digitale tablet cursussen gegeven aan ouderen in samenwerking met De Zorggroep en het valt dan echt op dat ouderen tot ca. 75 jaar zeer goed op de hoogte zijn van internet en het gebruik ervan. Maar mocht de kennis ontbreken dan kunnen kinderen met Vershuys.com gemakkelijk 'digitaal zorgen' voor hun ouders en de boodschappen laten bezorgen, zelfs direct met de juiste financiële verrekening. Zo blijft er meer tijd over om 'samen met de ouders' te genieten van een gezonde zelfgemaakte versmaaltijd of van de extra bijzondere momenten van de dag.


KLIK HIER VOOR DE BEDRIJFSWEBSITE VAN VERSHUYS.COM EN LEES HIERONDER WAAROM HET MISGING MET HET EERDERE VERSHUYS:

01-12-2011 Supermarktondernemer Geert Benders neemt failliet Vershuys over (bedrijf is ook al actief met online supermarkt)
Plus-supermarktondernemer Geert Benders heeft het failliet Vershuys overgenomen. Begin 2012 starten de leveringen weer.
Benders heeft een supermarkt aan de Straelseweg 183 in Venlo. Ook heeft hij een internetsupermarkt. Er werken voor zover bekend 125 mensen. Gisteravond om 18.51 uur waren er 106 klanten online aan het winkelen.

Hieronder het persbericht:

Doorstart voor Vershuys.com met Plus Benders
Plus Benders kondigt aan Vershuys.com gekocht te hebben en door te willen starten onder de bestaande handelsnaam Vershuys.com. De Vershuys vers-van-de-bron-formule wordt versterkt met een uitgekiend supermarktassortiment van dagelijkse boodschappen en verwacht in het begin van 2012 de leveringen te hervatten.
Het vernieuwde Vershuys-concept start onder de nieuwe slogan: Boer-Bakker-Boodschappen. Thuis! Zo krijgen bestaande en nieuwe Vershuys klanten naast alle verswaren ook de dagelijkse boodschappen gekoeld thuis bezorgd. De eigen bezorgwebsite van Plus Benders blijft vooralsnog onafhankelijk van Vershuys opereren.
Geert Benders geeft aan: “Massaconsumptie is uit. De moderne consument zoekt gezonder eten, vers van de bron en bij voorkeur uit onze eigen streek. Vershuys.com was hierin voorloper met een grote schare tevreden klanten en een gezonde groei. We gaan die formule de komende tijd verder versterken met maar liefst drie zekerheden: 'verser, voordeliger en vriendelijker'. Dit doen we met nog meer nieuwe regionale versleveranciers, vriendelijke bezorgers en levergemak. Scherpe prijzen zijn mogelijk omdat we onze producten direct en vers vanuit de bron betrekken waar mogelijk.”
Over en weer versterken de formules elkaar. Plus Benders zet in zijn supermarkt ook steeds meer gezond en lekker regionaal product in de schappen, zoals bijvoorbeeld Clevers IJs, Patisserie Broekmans en Appeven vruchtendranken. Dit pakket zal verder uitbreiden als gevolg van de nieuwe samenwerking met Vershuys. Zo wordt het beste uit twee werelden bij elkaar gevoegd. Oud initiatiefnemer Marwin Dekkers is blij met de nieuwe eigenaar: 'dit is de versterking die onze klanten vroegen. Internet en retail is samen meer in verskwaliteit en gemak'.
Benders Vershuys BV zal in 2012 stap-voor-stap uitgebreid en verbeterd worden in assortiment, website en bezorgmogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten