woensdag 27 oktober 2010

Nieuw: Verse vis van Smit Vis te Veghel via Vershuys.com

Bron: Vershuys.com,  woensdag 27-10-210

Smit Vis Veghel ‘Finest Sea Food’

Wanneer u mocht denken dat Smit Vis in Veghel een bescheiden familiebedrijf was met vooral een regionale betekenis, dan heeft u het mis."Dan moet je maar eens naar Veghel komen", zegt Pieter Smit. Onvoorstelbaar wat we daar in Brabant aantreffen. Wat doet een vishandel van deze omvang in het hart van Brabant? Is er wel genoeg affiniteit met de zee? Pieter Smit lacht: "De afstand Urk - Veghel is ongeveer hetzelfde als Urk - Rotterdam, om maar wat te noemen.

Bij de familie Smit zit vis in het bloed. De grootvader van Pieter had destijds een visgroothandel in Volendam, na de oorlog week hij uit naar Oisterwijk. Zijn zoon, Pieters vader, vestigde zich in 1961 met een luxe viswinkel in Veghel. Doordat het complete proces (van inkoop, bewerking tot levering) geheel in eigen handen is, zijn bewerkte producten 100% traceerbaar en staat kwaliteit in de gehele keten op de bovenste plank. De visvakmensen van Smit Vis hebben als doel u de beste kwaliteit tegen de beste prijs te kunnen leveren. Door Smit Vis wordt maatwerk geleverd. De portionering en verwerking van de vis geschiedt uitsluitend door vakmensen en volgens Vershuys.com gewenste portioneringswens. Uiteraard wordt aan de strengste HACCP- en kwaliteitsnormen voldaan.


De vis, die wij aankopen is, volgens afspraken met de schippers slechts één tot hooguit drie dagen daarvoor gevangen. De minimale THT van de vis die u via Vershuys.com geleverd krijgt is minimaal 3 tot 4 dagen. U mag de vis direct invriezen om langer te bewaren (behalve de maatjesharing en de mosselen). Koopt u zelf wel eens vis, let dan op de volgende kenmerken om te bepalen of de vis echt vers is. Verse vis is te herkennen aan glanzende ogen, egaal rood gekleurd kieuwweefsel en de vis moet lichtjes terugveren wanneer er op wordt gedrukt.


Pieter Smit:
‘Smit Vis houdt van een zeer direct en persoonlijk contact met de klanten. Dat is nu eenmaal een Brabantse traditie. Iedereen mag er op rekenen dat ze topverse vis van topkwaliteit krijgen.’

De productie-ateliers van Smit Vis zijn zeer ruim opgezet, met veel daglicht. We zien onder andere bassins met levende coquilles, kreeften en langoustines, we zien mensen die de vis nauwkeurig fileren, we zien een verpakkingsafdeling, maar machines zien we niet.Beleid duurzame visproducten
Smit Vis stelt zich ten doel duurzame visserijproducten te verkopen. Duurzame visserijproducten passen in onze filosofie en strategie van duurzaam ondernemen, waarin economisch rendement gecombineerd met welzijn van mens en zijn omgeving centraal staat.

Vis afkomstig van illegale visserij wordt door Smit Vis direct uitgesloten. Dit beleid is van toepassing op alle visproducten die Smit Vis verkoopt:

Verse vis; Gekoelde vis; Diepvries vis; Conserven en Kant-en-klaar maaltijden.

Definitie van duurzame visserijproducten van wild gevangen vis: vis die wordt gevangen door middel van duurzame vismethoden en behoort tot, door internationale biologen aangemerkte, gezonde populaties en waarbij de visserij geen schade brengt aan ecologisch of economische structuur van de directe omgeving.

Definitie van duurzame visserijproducten van gekweekte vis: vis die wordt gekweekt op een biologisch verantwoorde wijze, in overeenstemming met internationale richtlijnen, waarbij rekening wordt gehouden met dichtheid van populaties, aandeel visolie/vismeel in voeding en schade aan ander (zee)leven en/of het gebied waar wordt gekweekt.

Bewaarweetje:
Vis kunt u invriezen en zo is de THT met 3 maanden te verlengen. Uitzondering op dit verhaal zijn de maatjesharing (Hollandse nieuwe) en de mosselen. Deze hebben een minimale THT van 2 dagen en kunnen niet ingevroren worden.

Stukje geschiedenis van Smit Vis
In 1961 ontstond een samenwerking met Maison van de Boer, deze supercateraar groeide enorm en de viswinkel groeide mee. In 1979 was de huisvesting veel te klein geworden en verhuisde de vishandel, die zich inmiddels volledig op de betere horeca richtte.

Een extra impuls kwam toen Smit Vis een filiaal vestigde binnen Eindhovense horeca groothandel Lauwers. Deze groothandel werd al spoedig overgenomen door Sligro en voor Smit vis werd dit het startschot voor een nog sterkere groei. Sligro expandeerde en het aantal filialen van Smit Vis steeg en steeg. Pieter nam de firma met zijn twee broers in 1991 over, zeven jaar later stapten zijn broers uit de zaak. Sindsdien heeft Sligro een meerderheidsbelang.

1 opmerking:

 1. Hei.
  Ik had 5 kilo 90-120 ongepelde en bevroren Noorse garnaal direct bij jullie besteld. Af te halen bij de Sligro Leeuwarden. Echter bleek de kaart ongeldig te zijn. Heb het mee gekregen. Maar voor een nieuwe bestelling van een doos van 10 kilo, hoe lossen we dit op. Kan ze bestellen bij Schmidt zeevis Rotterdam. Goede zaken gedaan met Smit zeevis. Betaal contant of vooraf.

  Groetjes.

  Herman Wagenaar
  Frjentsjer terein 3A
  8855 HT Sexbierum
  Tel> 0517 592972
  Mobiel 06 23737347

  Probeer de mensen aan de Noorse garnaal te wennen, door gratis telaten proeven in de supermarkt.

  BeantwoordenVerwijderen