woensdag 19 juni 2013

PLUS ondernemer Geert Benders verwezenlijkt Fooddrome in Villa Flora met online bezorging door Vershuys.com

Venlo, 19 juni 2013 – Zelfstandig PLUS ondernemer Geert Benders ziet zijn droom werkelijkheid worden. De voorbereidingen voor de realisatie van Fooddrome zijn in volle gang. Met support van PLUS Retail creëert Geert Benders met de realisatie van Fooddrome hét vers-food-paleis van Nederland.  Authentieke, bijzondere, lekkere en verantwoorde producten van Nederlandse bodem krijgen een smaak- en spraakmakend podium. Op 7.500 m2 smelten retail, horeca, educatie en recreatie medio 2014 samen in Villa Flora, Greenport Venlo Campus. 

Aandacht voor kwaliteit en beleving
Geert Benders is een zeer succesvol supermarktondernemer. Toch is het systeem van de klassieke supermarkt hem een doorn in het oog. Het dagelijkse systeem van de supermarkt dwingt tot het verkopen van zoveel mogelijk gestandaardiseerde producten tegen een zo laag mogelijke prijs. De kwaliteit en de beleving van het pure, echte (en veelal ook lokale en kleinschalige) product raakt ondergesneeuwd in dit systeem. Dat moet ook anders kunnen, zo weet Geert Benders als rasechte Limburger die van lekkere en authentieke producten houdt. Daarvoor is er een fundamentele verandering nodig in het huidige supermarktlandschap. Het is tijd voor Fooddrome.

Voedselketen in bedrijf
Fooddrome is een vers-food-paleis waar consumenten en zakelijke gebruikers authentieke, bijzondere, lekkere en verantwoorde producten kunnen kopen van vooral Nederlandse bodem; waar jong en oud kunnen zien (en leren) hoe de voedselketen werkt en hoe kwaliteitsproducten tot stand komen. Gezond en eerlijk eten van veelal lokale producten voor een betaalbare prijs staat centraal. In een inspirerende omgeving waar het ambacht, de authenticiteit en het verhaal achter het product de boventoon voeren, kunnen de producten ter plekke worden geconsumeerd of gekocht om thuis klaar te maken. Het gehele assortiment is bovendien ook online te bestellen en wordt gekoeld bezorgd zoals men dit nu reeds bij Vershuys.com ervaart.

Kids University for Cooking
Eén van de partijen die een plek vindt binnen Fooddrome is Stichting Kids University.  Uit onderzoek komt naar voren dat wanneer kinderen op jonge leeftijd gezonde voeding leren kennen en waarderen, zij ook op latere leeftijd gezonder blijven eten. Kids University ontwikkelt educatie en belevingsactiviteiten en stimuleert innovatie trajecten. De stichting werkt samen met maatschappelijke partners, bedrijfsleven, onderwijs en kennisinstellingen.

Podium voor Nederlandse producenten
Met Fooddrome heeft de ontwikkeling van Venlo Greenport Campus een vliegende start gekregen. Fooddrome biedt Nederlandse producenten een kans om zich rechtstreeks aan de consument te presenteren. Dit initiatief biedt ondernemers, die net als Geert Benders geen genoegen nemen met de huidige beperkingen binnen de wereld van foodretail en foodservice, de gelegenheid samen verder inhoud te geven aan dit vers-food-paleis. Partnership is mogelijk op ieder niveau in de voedselketen en op tal van terreinen; van conceptontwikkeling en financiële participatie tot het aanbieden van authentieke, unieke producten.

 Sfeer tijdens persconferentie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten