vrijdag 12 augustus 2011

Vershuys werkt aan snelle doorstart


Door: Redactie Hallo Horst aan de Maas

Eind vorige week ontvingen alle klanten en leveranciers van Vershuys.com de mededeling dat het bedrijf al haar activiteiten voorlopig staakt. Middels een nieuwsbrief liet de directie weten dat er geen bestellingen van verse producten via internet meer besteld konden worden.Eén van de investeerders heeft zich teruggetrokken, waardoor het bedrijf niet meer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen. De thuisbezorging van bestellingen werd gestaakt. Met de komst van nieuwe investeerders hoopt Vershuys binnen enkele weken een doorstart te kunnen maken.

Het in Sevenum gevestigde bedrijf startte in november 2009 met de verkoop van verse groenten, fruit, vlees, brood en allerlei streekproducten via internet. In die korte tijd groeide het klantenbestand naar zo’n drieduizend vaste afnemers. Volgens commercieel directeur Marwin Dekkers was ondanks de flinke groei de thuisbezorging van bestellingen nog niet volledig kostendekkend. “Ik geloof heilig in het concept van Verhuys.com. Het is een andere, nieuwe manier van boodschappen doen dan de meeste mensen gewend zijn. We lopen voorop in een nieuwe vers-van-het-land gemaksgolf. Dat heeft zijn tijd nodig en natuurlijk ook gewenning. Deze vernieuwende manier van boodschappen doen bij Vershuys in combinatie met vers van de bron was tot voor kort een onbewandeld pad. Soms kom je dan hobbels tegen maar dat weerhoudt ons niet om de ingeslagen weg te blijven volgen. En we moeten vooral blijven luisteren naar onze klanten”, zegt Dekkers.

Ondanks het stopzetten van alle activiteiten blijven klanten, leveranciers en investeerders vertrouwen houden in Vershuys.com. Gesprekken met nieuwe investeerders lopen en zijn hoopgevend voor de nabije toekomst. Welke investeerder zich heeft teruggetrokken en met wie Vershuys als nieuwe geldschieter gesprekken voert kan Dekkers nog niet zeggen. Wel verwacht hij dat consumenten voor 1 september weer verse producten kunnen bestellen via internet die dan thuis worden afgeleverd. Naast de zoektocht naar nieuwe investeerders wordt ook de interne bedrijfsvoering aangepast. Of dit ook consequenties heeft voor de driehoofdige directie kon Dekkers niet zeggen. “Nogmaals, we werken hard aan een doorstart en die komt er ook”, aldus de commercieel directeur.

Verhuys.com heeft vijf personen in vast dienstverband en tientallen medewerkers met een flexcontract.
 
Meer info: L1 Nieuws
 

1 opmerking:

  1. Beste mensen van Vershuys,
    Hopelijk krijgen jullie het allemaal rond.
    Dan kunnen jullie weer echt " aan slag" en mogen wij weer genieten van jullie prima producten en de goede service!
    Veel serkte en succes gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen