vrijdag 9 april 2010

Gratis groente en fruit voor Scholen met Vershuys.com

LIMBURG, BRABANT
Vanaf heden 6 april kunnen scholen zich inschrijven voor het Europese Schoolfruitprogramma. Met dit programma kunnen kinderen op basisscholen tien keer gratis groente en fruit krijgen.

Het EU-schoolfruitprogramma is een tijdelijk stimuleringsprogramma. Doel van dit programma is het imago van groente en fruit bij kinderen te verbeteren en de consumptie te verhogen. In het schooljaar 2009-2010 kunnen 800 scholen deelnemen aan het programma.

Binnen het EU-Schoolfruitprogramma kunnen alleen erkende leveranciers van groente en fruit leveren aan de scholen. Bij inschrijving kiest de school een leverancier waarmee ze willen samenwerken. Een lijst van deze leveranciers is te vinden op de website. Vershuys.com is een erkend leverancier van EU-Schoolfruit en ontving in het SchoolGruiten programma van 2009/2010 dat ook nog steeds loopt bij de Limburgse GGDs een hoge erkenning met een totaalcijfer van een dikke 8. Jaarlijks verzorgt Vershuys.com voor meer dan  11.000 kinderen gezonde fruit en groente tussendoortjes.

Scholen die mee willen doen aan het EU-Schoolfruitprogramma, kunnen zich elk jaar vanaf 6 april inschrijven via deze website. Hier staat aangegeven aan welke voorwaarden de school moet voldoen.

Naast groente en fruit ontvangt de school gratis educatieve posters en digitaal lesmateriaal ter ondersteuning.

Fotobijlage: Arthur van Bergen en Theo Koning (achterin tegen het bord) van Vershuys.com geven enkele goed gewaardeerde smaaklessen. Hier bij Basisschool 't Ritjen in Venlo:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten