maandag 12 april 2010

VERSHUYS REACTIE OP: Baas moet ongezonde werknemer aanpakken

Bron: Zibb.nl
Driekwart van de Nederlandse werknemers vindt dat een baas zich mag bemoeien met de leefstijl van ongezonde medewerkers. En 40 procent is zelfs van mening dat een baas daartoe verplicht is.

Dat meldt BNR Nieuwsradio naar aanleiding van door GfK Intomart uitgevoerd onderzoek onder ruim negenhonderd werknemers en werknemers uit verschillende branches.

Volgens het onderzoek vindt tweederde deel van de werknemers en meer dan de helft van de werkgevers dat een bedrijf medeverantwoordelijk is voor de vitaliteit van het personeel. Voor werkgevers is een ongezonde leefstijl echter geen reden voor ontslag: slechts 10 procent zou iemand ontslaan vanwege gebrek aan vitaliteit.

Goede werkplekken en flexibele werktijden
Liefst 87 procent van de werknemers verwacht dat een werkgever een rol speelt als het gaat om vitaliteit op de werkvloer. Daarbij kan het onder meer gaan om het verzorgen van goede werkplekken, flexibele werktijden of een fietsenplan.

Ruim 80 procent van de werkgevers geeft aan het belang in te zien van vitaliteit op de werkvloer. Dat stimuleert namelijk een positieve werkhouding en reduceert het ziekteverzuim. Toch maakt uiteindelijk slechts 14 procent van hen ook budget vrij om te investeren in een gezondheidsplan.

[Marwin Dekkers Vershuys.com: Wijsgeleerde Socrates 470 v.Ch. kende al de uitdrukking: "Mens sana in corpore sano: een gezonde geest in een gezond lichaam". Gezonde voeding is de basis naast voldoende beweging van een gezond lichaam.

Je kunt als werkgever en als bedrijfsleven medewerkers, klanten en patiënten wel degelijk actief  'de eigen regie' over hun gezondheid geven en hun stimuleren in de dagelijkse werk- en zelfs leefomgeving gezondere keuzes te maken.Vershuys ziet het als opdracht om hierin te helpen, door ons genoemd: 
"Tijd voor de gezonde organisatie". De resultaten zijn écht en puur: een nog lager ziekteverzuim, een meer vitale organisatie en medewerkers die dit ook weer op klanten uitstralen ...]   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten