dinsdag 17 mei 2011

Aankondiging Olympische Lounge in London met streekproducten van Vershuys.com


LONDEN, maandag 16 mei 2011 – Topsport Limburg en de Britse Handbal Associatie hebben maandagavond 16 mei in Londen hun plannen gepresenteerd voor een gezamenlijke Olympische lounge tijdens de Spelen in de Engelse hoofdstad volgend jaar. De lounge krijgt het karakter van een ‘klein Preuvenemint’ met de uitstraling van een ‘Braziliaanse beachclub’. Het paviljoen gaat Limburg promoten en moet voor jong en oud de Limburgse ontmoetingsplek tijdens de Olympische Spelen worden.

Limburg en GB Handball tezamen

Bezoekers kunnen er letterlijk en figuurlijk de smaak van Limburg en Engeland proeven, Limburgse en Engelse topsporters ontmoeten, en kijken naar of deelnemen aan beachsportactiviteiten. Er komt een servicedesk, waar onder meer tickets voor de Spelen kunnen worden afgehaald en waar informatie over reis en verblijf in Londen beschikbaar is. De lounge gaat ook plaats bieden aan organisaties en bedrijven uit Limburg die zichzelf willen profileren tijdens de Olympische Spelen. Topsport Limburg start eind augustus met het werven van vrijwilligers voor de lounge.

Puur Gulpener bier in London

De samenwerking met GB Handball vloeit voort uit de joint-venture die Topsport Limburg en het Britse handbal hebben. “Een belangrijke stap in de verdere internationalisering van de Limburgse sport”, geeft Geert Ruigrok, directeur van Topsport Limburg, aan. “Limburg heeft veel kennis, ervaring en traditie op handbalgebied en de Britse handbalbond is op zoek naar partners om de handbalsport verder uit te bouwen met het oog op de Spelen in eigen land.”


De samenwerking zal bestaan uit het delen van kennis en ervaring, het organiseren van gezamenlijke trainingskampen en uitwisselingswedstrijden, het verbinden van zakelijke netwerken, en het samen creëren van een Olympische lounge tijdens de Spelen. De vrouwenhandbalploeg van Groot-Brittannië speelt in de aanloop naar de Olympische Spelen met de naam TastyLimburg op haar kleding.

 
Met de beachsportactiviteiten neemt Limburg een voorschot op de Olympische Spelen ná Londen, die van 2016 in Rio de Janeiro. Geert Ruigrok: “Er lopen op dit moment onderhandelingen met de Braziliaanse handbalbond om zich ook aan te sluiten bij onze lounge. Daarmee verbinden we Limburg via de sport aan de Olympische steden Londen én Rio. Bovendien profileert Limburg zich zo ook nadrukkelijk in het Olympische Plan van Nederland met het oog op 2028. We willen de wereld laten zien dat Limburg een provincie met ambities is.”


Waar de gezamenlijke Olympische lounge van Limburg en GB Handball wordt gevestigd, is nog niet bekend. “We hebben in Londen een aantal mogelijke locaties bekeken en gesprekken met de exploitanten gevoerd”, vertelt Maurice Ambaum, verantwoordelijk voor de communicatie en marketing van Topsport Limburg. “We zullen binnen enkele maanden de knoop doorhakken. De voorkeur gaat uiteraard uit naar een locatie zo dicht mogelijk bij het Olympisch Park. De organisatie van de Spelen heeft locaties aangewezen als Olympisch festivalterrein, met grote schermen, optredens van groepen, enz. Ook daarmee zijn we in gesprek.”

Prachtige Teboza Superior Queen asperges met de lekkerste Peelham

De presentatie van de gezamenlijke lounge in Londen werd maandagavond 16 mei door ruim 70 bedrijven, organisaties en instellingen uit Engeland en Limburg bijgewoond. Ook de organisatie van de Olympische Spelen was aanwezig. De bezoekers werden getrakteerd op aspergegerechten, bereid volgens traditioneel Limburgse wijze. De streekproducten voor de gerechten werden geleverd door het Vershuys: www.vershuys.com.


De lounge is het sluitstuk van de vier jaar durende campagne Limburg Bridge to London. In het kader van deze themacampagne werd onder meer een loket in Londen voor het Limburgse bedrijfsleven ingericht, op Trafalgar Square in hartje Londen voor 80.000 bezoekers een wedstrijd polsstokhoogspringen tussen Londen en Limburg georganiseerd en belegde de Britse vrouwenhandbalploeg een trainingskamp in Limburg. Tot en met de Spelen zullen nog onder meer uitwisselingen plaatsvinden tussen Limburg en Londen op het gebied van handbal, paardensport en wielrennen.
Even nagenieten van de ambachtelijke Limburgse hemelse modder
van versboerderij De Veldweide, belegd met de zoetste Brookberries aardbeien

Bekijk hier enkele Vershuys.com leveranciers in London:
http://www.vershuys.com/Dings-Aardbeien-Belfeld.html
en nog veel meer ...Geen opmerkingen:

Een reactie posten